divendres, 29 de maig del 2015

Comida Boliviana

Aji de chuño (Primer plat)



Ingredients

1/2 Libra de chuño
1/2 Libra de charque
1/2 Taza d'arvejas
6 Patates
2 Cebes
1 Tomaquet
1/2 Locoto
1 Branqueta de perejil
1 Cullereta de pimienta
2 dents de ajo
2 Culleres de aji colorado
1 Cullera d'azucar
Comino a gust
Sal a gust

Preparació:

Remulla el chuño un dia abans de, després renta'l en diverses aigües.

1.Fes coure el charque, Escórre'l i martajalo al batin.

2.Fregeix en oli calent les cebes finalment picades, afegeix el tomàquet i el locoto picat amb tots els condiments, al final, el aji.

3.Deixa coure per uns minuts i afegeix el charque mes la seva aigua, fes coure per uns minuts mes.

4.Afegeix les veces i al final les papes i el chuño.

5.Deixa al foc fins que el chuño aquest punt.




Sopa de Maní (segon plat)




Ingredients:

6 nusos de carn de xai o costella de vaca
1 cullera de sal mòlta
6 patates
1/2 tassa de veces
1/2 tassa de faves verdes
1 tassa de maní mòlt
3 litres d'aigua per coure la carn
1 tassa de ceba
1/2 tassa de tomàquet
1 cullereta de comí
2 grans d'all
1 cullera d'orenga
1 cullera de julivert
1 1/2 cullera de ají groc mòlt
1/4 tassa d'oli
Preparació:

1.Parteixi les patates pelades en quatre, peli les veces, piqui la ceba menuda
i el tomàquet pelat. Freda la ceba en l'oli
2.En una olla poseu al foc els 3 litres d'aigua. Abans que comenci a bullir, afegiu la carn.
3.Deixi donar un bull i posi la sal, el tomàquet, la ceba, el comí, l'orenga, l'ají i l'all retostados en oli. Després afegiu el cacauet mòlt.
4.Deixeu coure fins que la carn quedi tova i cuita. Afegiu les faves, les veces i les patates. Cuini fins que estiguin suaus.
5.Serveixi en plat fons, amb un tros de carn i adorni amb el julivert.

Dulce de membrillo:

Ingredients:
4 kilos de membrillos
2 kilos de azúcar
2 litros de agua

Preparació:

  1. Rentar els codonys, tallar-los per la meitat al llarg, treure'ls les llavors i col·locar-los en una asadera; agregar un quilo de sucre per sobre i un litre d'aigua; introduir en forn regular durant 30 minuts, i després baixar la temperatura.
  2. Al cap d'una hora de cocció donar-los volta, deixant-los en total 2 1/2 hores al forn.
  3. Quan els codonys estiguin ben cuits i d'un color vermell, retirar-los i deixar-los refredar a la mateixa asadera perquè es formi la gelatina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada